Wierook
Wierook kun je online kopen in verschillende varianten, wij bieden op het moment alleen één soort geur hierin aan. Dit omdat je een kegeltje of stokje cadeau krijgt bij een aankoop in onze shop (met natuurlijk nog een kleinigheidje) en mocht je dan helemaal verliefd zijn hierop, dan bieden wij je deze soort die je ontvangen hebt ook aan in onze shop.
Maar misschien is het onderstaande wel leuk om te weten en te lezen!

Ieder type heeft zijn eigen brandwijze en symbolische betekenis. Dit zijn de verkrijgbare soorten:Stokjes
*Kegeltjes
*Blokjes
*Hars of Korrels
*Losse Kruiden
*Smudge

Zo brand je verschillende soorten wierook
Het branden van wierook is een hele kunst. Iedere soort heeft namelijk zijn eigen verbrandingswijze, rookproductie en intensiteit. Het is handig je hierin te verdiepen, voordat je een variant kiest. Daarom vind je hieronder een overzichtje hoe je verschillende soorten wierook gebruikt. Zo wordt wierook kopen online een stuk makkelijker!

Wierookstokjes
Wierookstokjes brand je rechtop staand of enigszins schuin. Je steekt de top aan, wacht tot het goed smeult en blaast de vlam vervolgens uit. Staafjes branden gemiddeld 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de lengte en in welke omgeving hij staat.

Wierook Kegels
Wierook kegels of Cones brand je op vuurvaste ondergrond zoals een stenen of metalen schaaltje. Je steekt ze aan bij de top en blaast ze dan uit zoals een wierookstokje. Smeulende kegeltjes geven gemiddeld 20 minuten geur af.

Wierookblokjes
Wierookblokjes brand je op een speciale verdamper die de juiste temperatuur bereikt voor de afgifte van aroma. Er komt geen as vrij en de rook is beperkt. Blokjes branden gemiddeld 45 minuten tot een uur. Dit is gemiddeld gezien een lange tijd. Hierna blijft een zwart, hard klompje over dat bij het biologisch afval kan.

Wierookhars
Wierookhars bestaat uit korrels of klompjes hars met of zonder toevoeging van kruiden. Je smelt ze op kooltjes in metalen branders of verhit ze indirect op een zeef of oliebrander. Wanneer je kooltjes kiest, komt er relatief veel rook vrij en een sterke geur. Kleine hoeveelheden smelt je gemakkelijk op een speciale zeefbrander of olieverdamper met aluminiumfolie over het bakje.

Wierook Los
Losse wierook is prettig wanneer je van pure geuren houdt of zelf graag mixes maakt. De inheemse en exotische planten en poeders zijn namelijk onbewerkt. Je maakt gebruik van bijvoorbeeld hun medicinale of spirituele kwaliteiten, tijdens wicca of andere sjamanistische rituelen. Je brandt gedroogde kruiden op een zeef of kooltjes.

Zo kies je een Brander
Welke Wierookhouder je nodig hebt, ligt aan het soort wierook. Op sommige branders kun je bovendien verschillende varianten wierook gebruiken en andere hebben meerdere functies. In Wierookdozen kun je bijvoorbeeld vaak stokjes branden en bewaren. Ook hebben ze meestal een uitsparing voor kegeltjes.

Hoe de houder er ook uitziet, je kunt hem beoordelen op onderste criteria:
As Opvangers
Dit zijn houders die niet direct in aanraking komen met brandend materiaal, maar alleen vrijkomende as opvangen. Denk bijvoorbeeld aan houten Wierookhouders waarboven een schuin stokje hangt of keramieken schaaltjes geschikt voor Japanse of Tibetaanse staafjes.

Vuurvaste Houders
Dit zijn houders geschikt voor verbrandingswijzen waarbij het smeulende materiaal contact maakt met de brander. Dat gebeurt bij kegeltjes, maar ook gloeiende kooltjes met kruiden of hars erop. Hiervoor kun je Losse Wierookbranders of de zogeheten Wierookbranders Metaal Kopen. Doe er bij voorkeur een laagje zand in zodat de houder niet te heet wordt. Dan gaan we er vanuit dat de ondergrond ook nog heel blijft.

© 2018 - 2024 Beautiful Gifts by | sitemap | rss