Labradoriet is een iriserende steen. Als je de steen in het licht heen en weer beweegt zie je allerlei prachtige kleuren die op het eerste gezicht niet te zien waren. Het is een kalk-natriumveldspaat die vaak vermengd is met magneetijzererst of titaanijzer. De vele plaatvormige insluitsels breken het licht. Dit effect wordt ook wel labradoriseren genoemd.

In het kort samengevat is Labradoriet een zeer krachtige beschermer​, brengt verborgen talenten aan het licht, beschermt en heelt de aura en uitermate geschikt voor mensen en kinderen die zich leeg voelen na een dag onder de mensen.
Labradoriet is een steen vol verborgen kleuren en zo werkt hij ook op mensen: je verborgen gaven worden aan het licht gebracht. Gaven die op het eerste gezicht nog onzichtbaar leken.
Labradoriet is één van de krachtigste beschermers en zelfs genezer. Hij is uitermate geschikt voor mensen die zich vaak leeg gezogen voelen, mensen die zich bijvoorbeeld na een middagje winkelen of een dagje uit helemaal op en soms zelfs misselijk voelen. Die zich liever niet in een menigte begeven, omdat dat simpelweg te veel energie kost. Mensen bij wie lange tijd energie onttrokken wordt kunnen zwakke plekken in hun aura krijgen, hier wordt je lichamelijk en geestelijk heel moe van. Dat gevoel van 'uit balans zijn' kan de labradoriet voorkomen. Hij legt als het ware een schild om je heen om je te beschermen van teveel invloeden. Hij heelt de aura en maakt de gaten weer dicht en de vermoeidheid zal verdwijnen. Draag je hierbij ook nog een bergkristal, dan blijft de nieuwe en krachtige energie in balans.
Labradoriet is ook een hele goede steen als je mediamieke gaven bezit die je liever (nog) niet wil gebruiken en voor als je 'dingen' ziet die anderen niet zien en waar je eigenlijk helemaal niet voor open wilt staan. Vooral kinderen staan van nature nog heel 'open' en kunnen met name 's nachts erg bang worden als ze iets in de kamer zien, het kan er soms zelfs voor zorgen dat ze liever niet meer naar bed gaan of alleen willen slapen. Een labradoriet op de kamer kan ze hier heel goed tegen beschermen, hij zorgt ervoor dat de rust weer terug keert in de kamer.
Elke labradoriet is anders, net zo individueel als ieder mens. Let vooral op welke kleur het meest aanwezig is om te zien wat zijn extra specialiteiten zijn:
Rood: staat voor maximale energie, maakt doelbewust, helpt om te aarden en hoort bij de eerste chakra.
Geel: staat voor lichtkracht, levenswarmte, concentratie en werken aan je doel, helpt bij het verwerken van ervaringen en hoort bij de zonnevlecht.
Groen: staat voor groeikracht, ontwikkelen, het vrijmaken van emoties, het hart en hoort bij de vierde chakra.
Blauw: staat voor rust, innerlijke verdieping, communicatie, helpt je jezelf te uiten en hoort bij de vijfde chakra.
Violet: staat voor meditatie, spiritualiteit en hoort bij de kruinchakra.
Iedere labradoriet beschermt tegen negatieve invloeden.

© 2018 - 2024 Beautiful Gifts by | sitemap | rss