Larimar, ook de dolfijnensteen of ook wel Atlantissteen genoemd. Larimar is een zeldzame steen, zelfs zeldzamer dan diamant en wordt alleen bij het zuidwesten van de Dominicaanse republiek gevonden.
Larimar is een steen die vernoemd is naar de dochter van zijn ontdekker: Larissa. Haar koosnaam was 'Lari' en hij voegde het spaanse woord 'mar' eraan toe om de prachtige zeeblauwe kleur te omschrijven. Een blik op de Larimar en je waant je direct aan de caribische zee.
Door vele mensen wordt gedacht dat de mytische stad Atlantis waar de Griekse filosoof Plato over vertelde en waar volgens de Grieken de inwoners met de dolfijnen konden spreken in het Caribisch gebied lag en dat Haïti en de Dominicaanse Republiek restanten zijn van de gezonken stad Atlantis, omdat precies dáár de steen Larimar is gevonden.
Larimar maakt vrolijk en enthousiast en geeft zin en kracht om het heft in eigen hand te nemen en veranderingen aan te gaan, maar hij kan je ook juist rust schenken om de dingen op hun beloop te laten gaan als dat nodig is. Hij versterkt je geestelijke en spirituele kracht en helpt je om zelfdestructief gedrag tegen te gaan. Larimar werkt kalmerend bij stress, angsten en heftige emoties. Hij helpt blokkades op te heffen, opent de meridianen en brengt je in balans. Hij maakt je helder en verschaft innerlijke rust en helpt om angsten, woede en jaloezie los te laten. Larimar maakt je rustig in situaties waarin je een stortvloed van informatie en prikkels te verwerken krijgt en helpt om te relativeren en minder zenuwachtig en gespannen te zijn.
Larimar helpt je te spreken vanuit het hart, brengt je in een diepe meditatie en helpt je om te communiceren met engelen en gidsen.
Fysiek ondersteund Larimar het zelfhelend vermogen en werkt Larimar heel goed bij gewrichtsontstekingen, botmisvormingen, botbreuken en hernia. Ook werkt het dragen van Larimar uitstekend tegen artritis en artrose. Larimar is een fijne steen voor vrouwen tegen opvliegers of stemmingswisselingen door schommelingen in de hormoonhuishouding. Leg bij een blaasontsteking Larimar regelmatig op je buik. Ook bij pijn kun je goed een larimar rechtstreeks op de pijnlijke plek leggen vanwege zijn pijnstillende werking.
Larimar verlicht de allergische reacties op bijvoorbeeld huisstofmijt, virussen en bacteriën.
Let wel op dat je de steen niet te veel in de zon legt of houdt, Larimar kan namelijk slecht tegen de zon, zijn mooie kleur zal dan verbleken.

© 2018 - 2024 Beautiful Gifts by | sitemap | rss