Vlinders
Vlinders leven in uiteenlopende leefgebieden: van koude toendra's tot woestijnachtige gebieden. De meeste soorten leven in tropische of subtropische gebieden. Vlinders hebben vaak een karakteristieke fladderende vlucht en sterk uiteenlopende vleugelkleuren. Vooral dagvlinders zijn geliefd vanwege hun bonte kleuren.

Libellen en juffers
De term 'libellen' is een beetje verwarrend. De orde der libellen bestaat namelijk uit twee onderorden: de juffers en de 'echte' libellen. Juffers hebben een lang, dun achterlijf. De vleugels van juffers hebben alle vier dezelfde vorm en worden in rust meestal langs of boven het achterlijf samengeklapt. Libellen hebben een robuuster en meestal breder achterlijf. De achtervleugels zijn aan de basis breder dan de voorvleugels. In rust worden de vleugels meestal gespreid, of zelfs schuin naar beneden gehouden.

Insecten
Met bijna een miljoen beschreven soorten zijn insecten verreweg de grootste groep dieren. En er zijn vele honderdduizenden soorten nog niet beschreven en benoemd. Binnen het insectenrijk zijn enorme variaties aan lichaamsvormen. Sommige groepen hebben een duidelijke kenmerkende lichaamsvorm zoals de 'ronde' kevers en de 'langwerpige' wandelende takken, ander zijn wat minder herkenbaar maar zonder uitzondering zijn ze allemaal de moeite waard om naar te kijken.

© 2018 - 2024 Beautiful Gifts by | sitemap | rss